Izvor: RTRS | Utorak, 16.08.2016.| 14:47
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Premijera filma Na mliječnom putu 9. septembra u Veneciji

Dugometražni film proslavljenog reditelja Emira Kusturice Na mliječnom putu premijerno će biti prikazan 9. septembra u okiviru glavnog takmičarskog programa na Filmskom festivalu u Veneciji.

Film Na mliječnom putu, ratna drama u kojoj glavne uloge tumače Kusturica i italijanska glumica Monika Beluči, biće u konkurenciji za glavnu nagradu - Zlatnog lava, sa još 19 filmova koji će premijeru imati upravo na Venecijanskom filmskom festivalu.

Svečano otvaranje jednog od najprestižnijih filmskih festivala zakazano je za 31. avgust, dok je predpremijerno veče rezervisano za projekciju kinematografskog ostvarenja italijanskog reditelja Luiđija Komenčinija Svi idite kući!, prenosi portal Iskra.

Ovogodišnji Venecijanski filmski festival biće održan na ostrvu Lido od 31. avgusta do 10. septembra, a tokom 11 festivalskih dana biće prikazano desetine filmskih ostvarenja u okviru glavnog takmičarskog programa, programa van konkurencije, ali i omaž projekcija posvećenih italijanskim klasicima.

Venecijanski filmski festival nastao je 1932. godine kao dio Vencijanskog bijenala i kao takav predstavlja kolijevku filmskih festivala.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.