NavMenu

Gradačački sajam šljive od 24. do 28. avgusta - Očekuje se više od 200 izlagača

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.08.2016. 09:31
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Gradačac će od 24. do 28. augusta biti domaćin 43. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije − Sajam šljive. Na oko 2.500 kvadratnih metara zatvorenog i oko 5.000 kvadratnih metara otvorenog sajamskog prostora svoje proizvode predstavit će oko 250 izlagača.

Direktor Gradačačkog sajma Hašim Šabanović izjavio je za Faktor kako je završena većina posla oko organizacije, te kako se već do sada prijavilo gotovo 200 izlagača.

– Osim domaćih i regionalnih izlagača, prijavili su se i izlagači iz Njemačke, Austrije, Italije i Češke − rekao je Šabanović.

Tokom trajanja Sajma svoje proizvode predstavit će proizvođači hrane, ambalaže, zaštitnih sredstava, gnojiva, te firme koje proizvode mehanizaciju. Sve njih očekuje bogat programski sadržaj.

– U saradnji s Poljoprivrednim fakultetom Univerziteta u Sarajevu bit će izvršena ocjena kvaliteta naših izlagača. Osim toga, izlagači će svaki dan moći prisustvovati predavanjima u vezi s uzgojem i održavanjem različitih poljoprivrednih kultura − dodao je Šabanović.


Veliki značaj

Novost tokom ovogodišnjeg Sajma bit će održavanje takmičenja za najkvalitetnijeg uzgajivača određene kulture. Organizatori su se odlučili da uvedu i ovo u programski sadržaj zbog mnogobrojnih zahtjeva izlagača.

– Tokom trajanja Sajma bit će proglašeni najbolji uzgajivači šljive, paprike, paradajza, jabuke, itd. Za to će dobiti certifikat koji će imati svoju težinu na tržištu − napomenuo je Šabanović za portal Faktor.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.