NavMenu

Osiguran posao za 450 sezonskih radnika u Kantonu Sarajevo

Izvor: eKapija Srijeda, 10.08.2016. 11:39
Komentari
Podeli
(Foto: CandyBox Images/shutterstock.com)
Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo juče, 9. avgusta, je potpisala ugovore s poslodavcima koji su izabrani za učešće u Programu javnih radova, odnosno zapošljavanje sezonskih radnika čije će plate finansirati Služba, navodi portal Faktor.ba.

Programom će biti zaposleno 450 osoba prijavljenih na evidenciji nezaposlenih, a koje će biti angažovane na dva mjeseca uz naknadu od 600 KM i zakonom propisne poreze i doprinose.

Direktor Službe za zapošljavanje KS Igor Kamočaji zahvalio je poslodavcima koji su aplcirali za ovaj program i koji ih, kako je rekao, svojim angažmanom ohrabruju da na taj način podignu stepen konkurentnosti nezaposlenih osoba.

Dodao je da je za nezaposlene ovo prilika da u ljetnoj sezoni zarade određena sredstva i da svi društveno korisno djeluju.

Direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Miro Purivatra rekao je da će Festival po ovom programu dobiti 25 radnika, što za njih predstavlja značajnu podršku, ali još uvijek malu u odnosu na ono što oni urade za zapošljavanje, većinom mladih ljudi.


Sekretar Crvenog križa Općine Novi Grad Sarajevo Rezama Musić navela je da će dobiti šest radnika i zahvalila je Službi što im je time omogućila da uposle dio volontera koji tokom cijele godine rade besplatno u kuhinjama, na poslovima kućne njege, te stvaranja uslova za slučaj elementarnih nepogoda i drugih nesreća, prenosi Faktor.ba.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.