NavMenu

Prijedorski voćari bilježe rekordan rod šljive

Izvor: eKapija Srijeda, 10.08.2016. 08:41
Komentari
Podeli
Pored mraza koji je potkozarske voćnjake zahvatio početkom proljeća, prijedorski proizvođači šljive bilježe rekordan rod, prenosi RTRS.

Za ovogodišnji rod šljive prijedorski voćari kažu da je prvoklasnog kvaliteta. Posebno bogate prinose imaju u selu Srednja Lamovita, koje je prije nekoliko dana pogodilo olujno nevrijeme, ali na sreću, nije bilo drastičnih posljedica po prinose.

Šljiva je inače brend Potkozarja, a proizvodi, poput rakije šljivovice i domaćeg pekmeza, nadaleko su poznati.

Zbog rekordnog roda šljive u Prijedoru će od 16. do 23. avgusta prvi put biti organizovana manifestacija Dani šljive, na kojoj će se predstaviti 12 proizvođača u centru grada.


Na području Prijedora na površini od 117 hektara zemljišta 220 proizvođača uzgaja šljivu. Prinosi su od 30 do 40 tona po hektaru, navodi RTRS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.