NavMenu

Malezija zainteresirana za ulaganja u BiH

Izvor: Fena Srijeda, 30.01.2008. 13:36
Komentari
Podeli

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj primio je u srijedu u nastupnu posjetu ambasadora Malezije u Sarajevu Zulkiflia Adnana.

Ministar Alkalaj je zaželio dobrodošlicu ambasadoru Adnanu i izrazio nadu da će suradnja između BiH i Malezije i ubuduće biti plodonosna. Zahvalio je u ime naše zemlje za pomoć koju joj je Malezija pružala u vrijeme rata i u periodu obnove.

Sugovornici su razgovarali o područjima koja predstavljaju gospodarske izazove za obje zemlje, poput privlačenja malezijskih investicija u našu zemlju u projektu izgradnje koridora 5-C, energetski sektor i rudarstvo.

Ambasador Adnan je izvijestio da je Malezija zainteresirana da projekt "Bosmal" u Sarajevu čim prije zaživi, te da počnu direktna ulaganja u projekte izgradnje aerodroma, hotelsko-sportskog kompleksa na prostoru Ilidže i u namjensku industriju.

Ministar Alkalaj i ambasador Adnan su se složili da razmjena posjeta na visokoj razini pospješuje suradnju naših dviju zemalja te da će tome konkretno pridonijeti zaključivanje bilateralnih sporazuma u domenima zračnog prometa, obrazovanja, kulture i znanosti.

Ministar Alkalaj je upoznao malezijskog ambasadora s koracima koje BiH poduzima na putu ka punopravnom članstvu u NATO-u i Evropskoj uniji, navodi se u saopćenju MVP-a.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.