NavMenu

Siemens za tri mjeseca ostvario 1,37 mlrd EUR profita - Od aprila do juna knjiga porudžbina porasla na 21 mlrd EUR

Izvor: Tanjug Četvrtak, 04.08.2016. 14:40
Komentari
Podeli
(Foto: Suzana Obradović)
Neto profit grupacije Siemens, koja proizvodi širok spektar proizvoda od vozova, gasnih i vetro turbina do medicinske opreme, dostigao je 1,37 mlrd EUR u trećem finansijskom tromjesečju, što je gotovo nepromijenjeno u odnosu na prošlogodišnje rezultate.

Profit iz poslovanja je skočio za 41%, na 2,67 mlrd EUR zahvaljujući prihodima od 19,8 mlrd EUR, što je za 5% više u odnosu na isti period prošle godine.

- Siemens je ostvario nevjerovatne rezultate u izuzetno teškoj situaciji na tržištu - izjavio je generalni direktor kompanije Džo Kezer, upozoravajući istovremeno na mogućnost pogoršanja tržišnih uslova, aludirajući na odluku Britanije da izađe iz EU, terorizam i napete odnose Turske i EU.

Ovakve stvari, kako je dodao, stvaraju neizvjesnost, što izaziva oklijevanje koje za posljedicu ima tešku investicionu klimu i nižu potrošnju. Takvi rizici bi, smatra on, mogli da ugroze dijelove poslovanja u predstojećoj finansijskoj 2016/2017.


Ipak, u kvartalu april-jun, vrijednost Simensove knjige porudžbina je porasla na 21 mlrd EUR, što je za 6% više u odnosu na isti period lani i rezultat je snažne tražnje za obnovljivim izvorima energije.

Njemački industrijski gigant povećao je godišnju procjenu profita, nakon snažne tražnje za obnovljivim izvorima energije u drugom tromjesečju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.