NavMenu

Uskoro redefinisanje uslova transporta gasa kroz Mađarsku - BH-Gas i Energoinvest nastavljaju saradnju sa kompanijom FGSZ

Izvor: Klix Četvrtak, 04.08.2016. 15:37
Komentari
Podeli
(Foto: nostal6ie/shutterstock.com)
BH-Gas je u protekla dva dana bio domaćin mađarskoj kompaniji FGSZ. Delegaciju FGSZ-a su predvodio predsjednik Uprave FGSZ Janos Laszlo, a BH-Gasa Jasmin Salkić, v.d. direktor BH-Gasa.

BH-Gas i Energoinvest imaju zaključen ugovor sa kompanijom FGSZ o transportu gasa od 1998. zaključno sa 2023. godinom. Ovo je bila prva posjeta ove kompanije BiH i BH-Gasu nakon nekoliko godina.

Razgovori su se odnosili na ispunjavanje uslova iz Dugoročnog ugovora o transportu, kao i na stvaranju preduslova za definiranje realnih količina za transport u narednim godinama, a zbog prevelikog zakupa količina za transport koje imaju BH-Gas i Energoinvest. Kako je ovo bila prva posjeta FGSZ-a BH-Gasu, nakon nekoliko godina, konstatovano je da su na ovu činjenicu uticali narušeni poslovni odnosi između kompanija.

Osnovni zahtjev i zajednički zaključak sastanka predstavnika kompanija je da se unaprijede odnosi te podignu na viši nivo, što će doprinijeti boljem razumjevanju problema sa kojima se susreću kompanije. Istovremeno, predstavnici BH-Gasa su izkazali potrebu redefiniranja uslova u transportu kroz Mađarsku, što ce biti osnovna tema nastavka razgovora u oktobru u sjedištu FGSZ-a.


Predstavnici BH-Gasa su, također, izrazili žaljenje što je saradnja između kompanija u zadnjim godinama bila na niskom nivou, naročito ako se ima u vidu važnost Ugovora o transportu gasa za obje strane. Pritom je od strane mađarskog partnera jasno naglašeno da je BH-Gas ima mogućnost nominiranja svih problema sa kojima se suočava u smislu tržišta gasa na kojem djeluje te da je to politika koja je bila jasno naglašena i u proteklom periodu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.