NavMenu

Počinje izgradnja podzemne garaže i trga kod Vijećnice (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 02.08.2016. 09:21
Komentari
Podeli
(Foto: starigrad.ba)
Izgradnja prve javne podzemne garaže u općini Stari Grad počeće krajem avgusta ili početkom septembra, potvrdio je načelnik Ibrahim Hadžibajrić za agenciju Patria.

Vrijednost ove investicije je oko 7 mil KM, a novac je već osiguran. Kako je kazao načelnik Hadžibajrić za izgradnju garaže biće potrebno 180 dana.

- Drugi put je raspisan tender. Izabran je najbolji ponuđač, kad se završi procedura planiramo krenuti sa izradnjom.

Garaža će biti izgrađena u ulici Avdage Šahinagića, na prostoru koji se nalazi preko puta Vijećnice. Parcela na kojoj će se graditi ima površinu od oko 3.500 m2, a kako će podzemna garaža imati dvije etaže, ukupna korisna površina bit će oko 5.000 m2.

Korisna površina podzemne garaže na nivou -1 bit će 2.467 m2, a na nivou -2 2.490 m2. Na prvom nivou će biti sagrađen javni toalet. Prema izvedbenom projektu, podzemna garaža imat će dvije etaže sa 155 parking mjesta, a dimenzije objekta bit će 54,30x48,60.

Nadzemni dio je zamišljen kao višenamjenski trg na kojem će se održavati javne manifestacije. Na trgu će se izgraditi park sa zelenim površinama i dječije igralište. Trg će biti popločan i na njemu će biti postavljena bina za održavanje kulturno-zabavnih manifestacija, tokom čitave godine. Na trgu, koji će površinom biti najveći u Kantonu Sarajevo, bit će postavljeni i vodoskoci.

Izvedbeni projekat izgradnje podzemne garaže uradila je firma Coning iz Sarajeva.
Fotogalerija
Podzemna garaža kod Vijećnice
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.