Izvor: eKapija | Nedjelja, 31.07.2016.| 15:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vlada RS dala na uvid Registar fiskalnih i parafiskalnih davanja

(Foto: Bloomua/shutterstock.com)
Vlada RS usvojila je na 84. sjednici Nacrt Registra fiskalnih i parafiskalnih davanja, koji je izradilo Ministarstvo finansija Republike Srpske uz pomoć Projekta FAR Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a koji je radi učešća javnosti postavljen na portalu Vlade Republike Srpske.

Ministarstvo finansija uputilo je poziv svim građanima, poslovnim i drugim subjektima da učestvuju u kreiranju tačnog i detaljnog Registra fiskalnih i parafiskalnih davanja u RS kako bi zajednički uticali na unapređenje poslovanja, konkurentnost i privredni rast u Republici Srpskoj.

Nacrt Registra fiskalnih i parafiskalnih davanja RS predstavlja pregled svih javnih prihoda koji se plaćaju na osnovu pozitivnih propisa Republike Srpske, a uključuje poreze, doprinose, naknade i takse i republičkog i lokalnog nivoa vlasti.

Registar je rezultat istraživanja zakona, podzakonskih akata, evidencija o javnim prihodima kojima raspolaže Ministarstvo finansija RS, evidencije Poreske uprave RS o naplati javnih prihoda i upitnika upućenog relevantnim institucijama.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.