NavMenu

Zamrznut Pravilnik o porezu na dohodak u FBiH, implementacija tek od 3. oktobra

Izvor: Klix Četvrtak, 28.07.2016. 15:36
Komentari
Podeli
Predsjednik Ekonomsko-socijalnog vijeća FBiH Edhem Biber u četvrtak, 21. jula, je potvrdio kako je Pravilnik o porezu na dohodak privremeno stavljen van snage.

- Pravilnik je zamrznut, to je informacija koju nam je potvrdila ministrica finansija Jelka Milićević, i on će stupiti na snagu 3. oktobra 2016. - kazao je Biber.

Odluka je saopćena tokom Vanredne sjednice Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju Federacije BiH. Kako je Biber objasnio, riječ je o posljedici prošle sjednice Ekonomsko-socijalnog vijeća od prije desetak dana kada je dogovoreno da Ministarstvo finansija FBiH izađe u susret poslodavcima.

- Poslodavci su tada izrazili zabrinutost zbog nemogućnosti da jednu takvu odluku primjene u kratkom roku. Mi smo razgovarali, obećano je i sada je to obećanje izvršeno što je pozitivna stvar - rekao je Biber.

On je dodao kako se zbog ove odluke ništa posebno neće desiti osim što će prihodi u budžetu biti manji u odnosu na ono šta je planirano kada se pretpostavljalo da će pravilnik biti na snazi od 15. jula.


- Nakon 3. oktobra svi poslodavci će morati ispunjavati svoje obaveze kako je pravilnikom predviđeno - zaključio je predsjednik Ekonomsko-socijalnog vijeća.

Podsjećamo, u Službenom listu FBiH broj 52 koji je objavljen u srijedu, 6. jula, objavljen je i Pravilnik o izmjeni pravilnika o primjeni zakona o porezu na dohodak kojim je smanjen neoporezivi procenat za topli obrok na 1% prosječne plate, a povećana su i druga poreska opterećnja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.