Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 25.07.2016.| 15:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uspješno završeno spajanje kompanija Delhaize i Ahold - Formirana jedna od najvećih svjetskih maloprodaja

Trgovinska kompanija Delhaize Serbia saopštila je da od ponedjeljka, 25. jula, počinje da radi kao Ahold Delhaize, jer je uspješno okončan proces spajanja Aholda i Delhaize Grupe.

Kako se navodi, Ahold Delhaize postaje jedna od najvećih svjetskih kompanija u maloprodaji, lider u oblasti supermarketa i internet trgovine, kao i u segmentu održivog razvoja. Nakon uspješno okončanog procesa spajanja 23. jula nova kompanija počinje i zvanično da trguje na berzama Euronext Amsterdam i Euronext Brisel.

- Danas počinje novo značajno poglavlje koje nam omogućava jedinstvenu priliku da pružimo još više kupcima i društvu, zaposlenima i akcionarima. Na temelju zajedničkih vrijednosti, poslovanja koje se savršeno dopunjuju i nasleđem uspjeha na koje smo ponosni, nastavljamo da održavamo lidersku poziciju posebno na istočnoj obali SAD, kao i u Evropi. Naše uspješne internet prodavnice i 22 glavna lokalna prodajna formata omogućavaju nam da ponudimo najbolje prehrambene proizvode, inovacije, vrijednosti, kao i da pružimo doprinos lokalnim sredinama u kojima poslujemo - izjavio je Dick Boer (Dik Bur), generalni direktor kompanije Ahold Delhaize, zahvalivši se ovom prilikom zaposlenima na posvećenosti i vrijednom radu.

U saopštenju se navodi da je Ahold Delhaize rezultat spajanja Aholda i Delhaize grupe, koje je najavljeno 24. juna 2015, a zvanično završeno 24. jula 2016. godine. Nova kompanija ima tradiciju dugu 150 godina, više od 375.000 zaposlenih, 22 glavna lokalna brenda u 11 zemalja koja nedeljno opslužuju više od 50 miliona kupaca.

Delhaize Serbia posluje kroz formate Maxi, Tempo i Shop&Go, a ukupna mreža broji više od 390 prodajnih objekata.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.