NavMenu

Dobit Podravke u prvih šest mjeseci oko 13 mil EUR

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 25.07.2016. 12:06
Komentari
Podeli

(Foto: podravka.hr)
Neto dobit Grupe Podravka za prvo polugodište ove godine bila je 97,3 miliona kuna (oko 13 mil EUR), što je rast od 5,8% u odnosu na isti period prošle godine, izvestili su iz te kompanije.

Prihodi od prodaje u istom vremenskom razdoblju su porasli 26,2% i dostigli 1,98 milijardi kuna (oko 264 mil EUR).

Strateško poslovno područje Prehrana ostvarilo je prihode od prodaje od 1,6 milijardi kuna što je rast od 34,3%, što se u velikom mjeri pripisuje preuzimanju slovenačkog Žita. Prihod od prodaje drugog strateškog poslovnog područja Farmaceutika bili su 379,1 milion kuna te su u odnosu na godinu ranije, uprkos negativnom uticaju kursnih razlika, porasli za 0,4%. Kada je riječ o tržištima Podravke, sva četiri regiona zabilježila su rast prihoda, a najveću stopu rasta od 68,2% imao je region Rusija, ZND i baltičke zemlje.

Negativan uticaj na prihode od prodaje Grupe Podravka, navodi se u izveštaju, imale su kursne razlike i to u iznosu od 42,6 miliona kuna s tim da najveći negativan uticaj zabilježila ruska rublja (-25,6 miliona kuna) te evro (-5,9 miliona kuna).

Inače, Podravka je prošle nedjelje potpisala ugovor o distribuciji i plasmanu svojih proizvoda na EU tržišta putem Adriatic Group GmbH iz Beča. Ovom saradnjom Adriatic Group postaje distributer Podravkinih proizvoda na tržištima Njemačke, Austrije, Švajcarske, Francuske, Holandije, Belgije i Luksemburga.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.