NavMenu

Tesla najavljuje električne autobuse i kamione na drumovima

Izvor: Tanjug Petak, 22.07.2016. 10:32
Komentari
Podeli
Tesla Motors planira da napravi električni kamion i gradski autobus i da pokrene sistem djeljenja vožnje u samoupravljajućim automobilima, najavio je osnivač te kompanije Ilon Mask.

- Pored vozila za ličnu upotrebu, postoje još dvije vrste potrebnih električnih vozila: kamioni-šleperi i vozila za gradski prevoz velikog broja putnika - napisao je Mask, dodavši da su obje vrste vozila "u ranim fazama razvoja u Tesli i trebalo bi da budu spremna za otkrivanje iduće godine".

Mask je reaktivirao svoju ambiciju da sva Tesla vozila potpuno osposobi za autonomnu vožnju, bez potrebe učešća ljudi u upravljanju vozilom.

Nakon što regulatori odobre tu tehnologiju, dodao je, postojaće mogućnosti da vlasnik svoj automobil doda floti Tesla automobila za djeljenje vožnje samo pritiskom dugmeta na Tesla aplikaciji na telefonu, tako da će vozilo zarađivati za njega dok je na poslu ili na odmoru.

Tesla Motors je lansirao svoj prvi električni automobil 2008. godine pod nazivom Roudster, koji je imao ograničenu distribuciju, a zatim je 2012. izbacio Model S, koji je naišao na dobar odziv na globalnom nivou među imućnim kupcima koji su spremni da plate oko 70.000 USD ili više.

Dobit ostvarena od tih modela omogućila je kompaniji da krene s planovima za proizvodnju cjenovno pristupačnijeg Modela 3, koji je otprilike upola jeftiniji od Modela S, i za koji je kompanija već dobila više od 300.000 narudžbina u pretprodaji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.