Izvor: gradjevinarstvo.rs | Petak, 22.07.2016.| 10:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Najbolji bazeni na krovovima - Bangkok, Tel Aviv, Sao Paulo...

Ilustracija (Foto: Svet Mapei)
Među najboljim krovnim bazenima magazin Dezeen izdvojio je 'beskonačni' bazen sa pogledom na panoramu Tel Aviva, bazen sa unutrašnjim prozorom, kao i onaj u brazilskoj džungli...

The Pool at Pyne - T.R.O.P.

Nadstrešnica od betonskih okvira čini da ovaj krovni bazen u Bangkoku izgleda kao da je izrezan, sa pogledom na tajlandske predjele. Arhitekte iz firme T.R.O.P. su ga postavile na 42-spratni stambeni kompleks u neposrednoj blizini glavne gradske stanice.

Jellyfish House - Wiel Arets Architects

Bazen na krovu sa staklenim nosačima poda pored ulaza u ovu kuću, projekat holandske firme Wiel Arets Architects, nudi uzdignuti pogled ka Sredozemnom moru.

Zadnji zid bazena ima veliki unutrašnji prozor, omogućavajući stanovnicima na prvom spratu gdje je kuhinja, da paze na prijatelje i porodicu koji odu na plivanje.

Refugio na Montaria - Carvalho Araujo

Ova betonska kuća u sjevernom dijelu Portugalije, projekat lokalnog studija Carvalho Araujo ima uzdignuti krov namjenjen za uski bazen.

Inspirisan domaćim rezervoarima za vodu koji se koriste za napajanje lokalnih kuća, bazen pruža pogled na ruralni pejzaž Serra d'Arga planina.

Garden Villas - MIA Design Studio

Ove stambene dvospratnice su najnovije u nizu kuća za odmor firme MIA Design Studio projektovane za Naman Retreat u Vijetnamu.

Najneobičnija karakteristika zgrade je plitak bazen koji okružuje ukopani dio na krovu, kome se pristupa preko mosta koji se proteže do preko puta prvog sprata suprotnog bloka.

Oak Pass House - Walker Workshop

Projekat firme Walker Workshop, kuća u Kaliforniji za koncertog violinistu ima "beskonačni" bazen koji se proteže uz spoljne ivice terase ispod grana jednog od zaštićenih stabala hrasta.

Jungle House - Studio MK27

Bazen na krovu ovog betonskog stambenog objekta, projekat brazilske firme Studio MK27 nalazi se u gustim krošnjama primorske prašume u Sao Paulu.

Kuća takođe ima balkone koji gledaju na šumu, viseće mrežaste ležaljke i pruža hlad od sunca.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.