NavMenu

Još nije poznat izvođač radova - Izgradnja završne faze graničnog prelaza kod Gradiške ni na vidiku

Izvor: Capital Četvrtak, 21.07.2016. 12:03
Komentari
Podeli
Izgradnja novog graničnog prelaza kod Gradiške još ne mrda s mrtve tačke. Prva faza je završena, pa na terenu više nema mašina. Za drugu, vrijednu 15 mil KM, bore se tri izvođača.

Nakon što je kao najpovoljniji izabran Prijedor putevi, kompanija ITC iz Zenice se žalila i uzela im posao, a onda je njihov plan osujetila treća firma.

- Međutim, ovaj put je kompanija Niskogradnja uložila žalbu na izbor ove kompanije, te je ta žalba upućena Odboru za rješavanje žalbi. Mi očekujemo da će oni u najkraćem roku odlučiti po ovoj žalbi. Ukoliko bude odbijena, mi ćemo odmah izvođača uvesti u posjed - rekao je Ratko Kovačević, portparol Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Ko god da bude izvođač, imaće pune posla. U drugoj fazi trebalo bi da izgradi kompletnu infrastrukturu modernog prelaza, ali i carinski terminal. Za to će mu, prema procjenama, trebati najmanje godinu dana. Do tada će se građani, ali i turisti boriti sa gužvama na prelazu u strogom centru grada.

(Foto: mariait/shutterstock.com)
Izgradnjom novog prelaza na periferiji grada, znatno će biti rasterećen onaj u centru Gradiške. Gužve su, kažu vozači, konstantne, a posebno ovih dana kada je u punom jeku turistička sezona.


To najbolje znaju domaći vozači koji svakodnevno nailaze na kolone vozila u užem centru grada. Oni, kojima je Gradiška samo usputna stanica, žale se na gužve, pa je, kažu, novi prelaz preko potreban.

Ipak, i kada bude izgrađen novi prelaz sa carinskim terminalom, vozači će ulaziti u BiH preko mosta u centru grada. Time će gužve, biti manje samo utoliko što se vozači više neće zadržavati na, trenutno jedinom, prelazu u Gradišci. Problem će biti u potpunosti riješen izgradnjom mosta na Savi. Taj projekat će zajednički platiti BIH i Hrvatska oko 22 mil EUR. Nakon što je, prije pet dana, potpisan ugovor o izgradnji mosta kod Svilaja, i jedna i druga strana uvjerava da im je onaj kod Gradiške sada prioritet.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.