Izvor: Indikator | Četvrtak, 14.07.2016.| 08:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Emirates četvrti put najbolja aviokompanija na svijetu

(Foto: Jelena Đelić)
Četvrti put avioprijevoznik Emirates proglašen je za najbolju aviokompaniju na svijetu u izboru tvrtke za poslovni konsalting Skytrax. Aviokompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa sjedištem u Dubaiju osvojila je "avionskog Oskara" nakon prošlogodišnjeg petog mjesta.

Qatar Airways se nakon što je prošle godine bio šampion morao zadovoljiti drugim mjestom, ispred kompanija Singapore Airlines i kineske Cathay Pacific.

Nagrada se dodjeljuje na osnovu informacija miliona putnika i nerijetko se naziva "Oskar avionske industrije".

Ove godine je glasalo 9,2 miliona putnika iz više od 100 zemalja. Oni su ocjenjivali proizvode i usluge različitih aviokompanija, čistoću, udobnost, hranu, pića, ljubaznost i stručnost osoblja na check-inu i u vazduhu, kvalitet i raznovrsnost zabave na letu i još mnogo toga.

Osim nagrade za najbolju aviokompaniju Emirates je i 12. put zaredom osvojio priznanje za najbolju zabavu na letu (World’s Best Inflight Entertainment).

Austrian Airlines je, kao i prošle godine, osvojio prvo mjesto u kategoriji "Najbolja usluga avionskog osoblja u Evropi". Turkish Airlines (7. mjesto) izabran je kao "Najbolji avioprijevoznik u Evropi", a Lufthansa (10. na rang-listi) je nagrađena kao "Najbolja aviokompanija u zapadnoj Evropi".

Najbolja niskotarifna aviokompanija u Evropi je Norwegian (30. mjesto u ukupnom plasmanu). Asiana Airlines je proglašena kao najbolja kompanija u ekonomskoj klasi na svijetu.

Rangiranje najboljih svjetskih deset aviokompanija:

1.Emirates
2. Qatar Airways
3. Singapore Airlines
4. Cathay Pacific
5. ANA All Nippon Airways
6. Etihad Airways
7. Turkish Airlines
8. EVA Air
9. Qantas Airways
10. Lufthansa

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.