NavMenu

Emirates četvrti put najbolja aviokompanija na svijetu

Izvor: Indikator Četvrtak, 14.07.2016. 08:43
Komentari
Podeli
(Foto: Jelena Đelić)
Četvrti put avioprijevoznik Emirates proglašen je za najbolju aviokompaniju na svijetu u izboru tvrtke za poslovni konsalting Skytrax. Aviokompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa sjedištem u Dubaiju osvojila je "avionskog Oskara" nakon prošlogodišnjeg petog mjesta.

Qatar Airways se nakon što je prošle godine bio šampion morao zadovoljiti drugim mjestom, ispred kompanija Singapore Airlines i kineske Cathay Pacific.

Nagrada se dodjeljuje na osnovu informacija miliona putnika i nerijetko se naziva "Oskar avionske industrije".

Ove godine je glasalo 9,2 miliona putnika iz više od 100 zemalja. Oni su ocjenjivali proizvode i usluge različitih aviokompanija, čistoću, udobnost, hranu, pića, ljubaznost i stručnost osoblja na check-inu i u vazduhu, kvalitet i raznovrsnost zabave na letu i još mnogo toga.

Osim nagrade za najbolju aviokompaniju Emirates je i 12. put zaredom osvojio priznanje za najbolju zabavu na letu (World’s Best Inflight Entertainment).

Austrian Airlines je, kao i prošle godine, osvojio prvo mjesto u kategoriji "Najbolja usluga avionskog osoblja u Evropi". Turkish Airlines (7. mjesto) izabran je kao "Najbolji avioprijevoznik u Evropi", a Lufthansa (10. na rang-listi) je nagrađena kao "Najbolja aviokompanija u zapadnoj Evropi".


Najbolja niskotarifna aviokompanija u Evropi je Norwegian (30. mjesto u ukupnom plasmanu). Asiana Airlines je proglašena kao najbolja kompanija u ekonomskoj klasi na svijetu.

Rangiranje najboljih svjetskih deset aviokompanija:

1.Emirates
2. Qatar Airways
3. Singapore Airlines
4. Cathay Pacific
5. ANA All Nippon Airways
6. Etihad Airways
7. Turkish Airlines
8. EVA Air
9. Qantas Airways
10. Lufthansa

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.