NavMenu

Triglav Krajina Kopaonik postat će jedan od lidera osiguranja u RS

Izvor: Investitor Četvrtak, 17.01.2008. 10:28
Komentari
Podeli

Dioničko osiguravajuće društvo Triglav Krajina Kopaonik iz Banja Luke, koje je krajem prošle godine postalo kćerinska firma slovenačke Grupe Triglav, namjerava da u narednim godinama postane lider u ovoj djelatnosti u Republici Srpskoj (RS), istakli su čelnici ovih kuća na druženju sa novinarima u Banja Luci, javio je dopisnik Agencije Onasa.

Andrej Kocič, predsjednik Uprave Zavarovalnice Triglav, matične kuće Grupe Triglav iz Ljubljane, naglasio je da će Triglav Krajina Kopaonik biti prva kuća koja će građanima RS, osim životnog i osiguranja imovine, ponuditi i dobrovoljno dodatno zdravstveno i penziono osiguranje, čim se provedu reforme u tim oblastima i usvoji potrebna zakonska regulativa.

Zoran Kalinić, dosadašnji direktor Krajina Kopaonik osiguranja, koje je u Banja Luci osnovano 1991. godine, rekao je da je ulazak ovog osiguravajućeg društva u Grupu Triglav, koja je sa kupnjom 98 posto akcija postala njegov većinski vlasnik, bio uspješan poslovni potez, jer je Grupa Triglav u to uložila ukupno 6,3 miliona KM, kako za kupnju akcija, tako i za dokapitalizaciju.

On je istakao da je time omogućna isplata svih šteta osiguranicima, da su ispunjeni svi zakonom predviđeni uslovi za dobijanje licnece za prodaju obaveznih vidova osiguranja, te da je strateški plan da novo društvo Triglav Krajina Kopaonik u narednom periodu poveća svoj udjel na tržištu osiguranja RS na 10 posto, pa i više.

Novi direktor Triglav Krajina Kopaonik Branislav Đurica rekao je da će društvo osiguravati i rad domaćih kompanija u zemljama Evropske unije (EU), da mu je cilj da novac prikupljen osiguranjem ostane u RS, kao i da pomogne razne humanitarne, kulturne i sportske aktivnosti.

Ditrektor službe za komuniciranje Zavarovalnice Triglav Miroslav Ribič naglasio je da će se ova osiguravajuća kuća, koja već posluje u svim zemljama iz sastava bivše Jugoslavije, te u Češkoj i Slovačkoj, i dalje širiti na prostorima jugoistočne Evrope, te da u 2008. godini planira da za bruto osiguravajuće premije obračuna jednu milijardu eura.

Zavarovalnica Triglav, koja je matične kuće Grupe Triglav, posluje od 1990. godine, a obuhvata tri stuba djelatnosti: osiguranje, upravljanje imovinom i bankarstvo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.