NavMenu

U Tuzlanskom kantonu uskoro turistička signalizacija

Izvor: Fena Četvrtak, 17.01.2008. 09:17
Komentari
Podeli

Tuzlanski kanton će do početka ljetne turističke sezone dobiti novu turističku signalizaciju.

Turistička zajednica TK-a raspisala je konkurs za odabir najpovoljnijeg ponuđača za izradu strateške studije.

U prvoj fazi realizacija ovog projekta planirana je evaluacija prospekata signalizacije, u drugoj javna rasprava u općinama, a zatim slijedi usvajanje završnog dokumenta na organima Turističke zajednice kojim će biti definirani svi neophodni aspekti za okončanje realizacije ovog strateškog projekta. Na koncu slijedi završna faza – instaliranje turističke signalizacije.

Sredstva za ovaj projekt je osigurala Vlada Federacije BiH, a cilj je da se do početka ljetne turističke sezone okonča projekt u svim njegovim fazama.

"Turistička signalizacija na području TK-a će biti jedinstvena kako po izgledu, tako i po funkciji i na taj način želimo u jeku ovogodišnje turističke sezone olakšati posjetiteljima ovoga područja da jednostavno dođu na svoje odredište za odmor, ali i da ih usmjerimo na sve turističke destinacije. U suradnji sa nadležnim općinskim organima i institucijama precizno ćemo odrediti svaku potencijalnu turističku destinaciju koja bi mogla biti zanimljiva turistima i posebnom signalizacijom ih usmjeriti u tom pravcu", izjavio je Almazaga Ćatović, direktor Turističke zajednice TK-a.

Posebna turistička signalizacija je zamišljena tako da, osim klasičnog usmjeravanja posjetitelja značajnim kulturno-povijesnim spomenicima i vrijednim turističkim kapacitetima, ima poseban stimulativni faktor, tako da će biti na raspolaganju turistima detaljne upute, precizne mape sa označenim svim važnijim destinacijama na području TK-a.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.