NavMenu

Evropa osiguranje najveći prodavac akcija beogradske Komercijalne banke

Izvor: eKapija Utorak, 12.07.2016. 12:42
Komentari
Podeli
Komercijalna banka iz Beograda je protekle sedmice bila ubjedljivo najprometnija akcija na Beogradskoj berzi, a gotovo cjelokupnu ponudu generisalo je Evropa osiguranje u stečaju kojim upravlja Agencija za osiguranje depozita Srbije.

Evropa osiguranje je protekle sedmice prodalo preko 40.000 akcija najveće banke iz Srbije pod državnom kontrolom na nivou od 1.400 dinara (oko 11 EUR), a u njegovom portfelju se nalazi još oko pola procenta akcija ove banke (oko 86.000).

Ova osiguravajuća kuća u stečaju bila je prije nekoliko godina jedan od najvećih manjinskih akcionara banke sa više od 250.000 akcija, prenosi Wisebroker.

Pojedinačno posmatrano, najveći akcionar Komercijalne banke je država Srbija sa udjelom od 41,7%, dok međunarodne finansijske institucije (EBRD, IFC, DEG i Swedfund) zajedno posjeduju sličan vlasnički udio. Ovi akcionari su pokrenuli proces privatizacije banke čije okončanje se očekuje najkasnije do 2018. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.