NavMenu

Roboti dostavljaju pakete umjesto kurira

Izvor: eKapija Utorak, 12.07.2016. 10:47
Komentari
Podeli

(Foto: Starship Promo)
Građani Londona, Dizeldorfa i Berna uskoro će svoje pakete i potrebne namirnice dobijati na kućnu adresu zahvaljujući samovozećim robotima. Riječ je o test projektu kompanije "Starship Technologies" iz Estonije koja se udružila sa nekoliko kompanija koje se bave dostavom paketa i hrane.

Ovi roboti se kreću pomoću šest točkova, a opremljeni su GPS-om, radarom i kamerom, što im omogućava da stignu do odredišta. Takođe, zaobilaze prepreke i poštuju pravila saobraćaja. Roboti se potpuno samostalno mogu kretati u krugu od tri do pet kilometara, ali ih prate ljudski operateri.

Dosad su roboti tokom testiranja prešli više od 8.000 kilometara bez ijednog incidenta. Prednost ovih robota je svakako brzina, jer niko ne voli da čeka kurire satima. Nakon Engleske, Njemačke i Švajcarske, ova usluga će uskoro biti dostupna i u ostalim evropskim zemljama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.