Izvor: eKapija | Utorak, 12.07.2016.| 10:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Siemens" u potrazi za najboljim novinarskim radovima u centralnoj i istočnoj Evropi

(Foto: Suzana Obradović)
Kompanija "Siemens" najavljuje održavanje prvog regionalnog novinarskog takmičenja – "Siemens CEE Press Award 2016". "Siemens Press Award" će se po prvi put održati u regionu centralne i istočne Evrope, i to u čak 10 zemalja, što ovom takmičenju daje dodatni značaj i čini ga jednim od najvećih i najprestižnijih konkursa za novinare u ovom dijelu Evrope. Tri pobjednika iz svake zemlje učestvovaće u finalu takmičenja u Beču.

Novinari iz deset zemalja imaće jedinstvenu priliku da se takmiče za prestižno priznanje najboljeg novinarskog rada u centralnoj i istočnoj Evropi. "Siemens CEE Press Award 2016" će se ove godine održati u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji.

Kroz takmičenje želimo da podstaknemo i nagradimo medijsko izvještavanje o ključnim temama modernog društva, dok svim učesnicima pružamo mogućnost razmjene iskustava sa kolegama iz zemalja u regionu - navodi se u saopštenju kompanije "Siemens".

Svi zainteresovani novinari mogu uzeti učešće u regionalnom takmičenju slanjem svojih autorskih radova na temu "Inteligentna infrastruktura". Takmičenje je otvoreno za novinarske radove objavljene u periodu od 1. septembra 2015. do 1. septembra 2016. godine, pod jednakim uslovima za sve tekstove u štampanim medijima, izvještaje agencijskih novinara, kao i za priloge emitovane u elektronskim medijima, na portalima, televiziji i radiju.

- Urbana i industrijska infrastruktura danas se suočavaju sa brojnim izazovima koji zahtijevaju inteligentniji pristup – izgradnju infrastrukture koja odgovara na sve zahtjeve savremenog načina života. Energetski efikasne zgrade, inteligentni transportni sistemi, gradovi po mjeri savremenog čovjeka, odavno su naša sadašnjost. Zato verujemo da će tema takmičenja inspirisati predstavnike medija iz čitavog regiona da podijele sa nama svoje viđenje ovih važnih pitanja - izjavila je Katarina Svoboda, rukovodilac Odjeljenja komunikacija i odnosa sa državnim institucijama u "Siemensu" Austrija, nadležna i za region centralne i istočne Evrope.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.