NavMenu

Besplatna škola za preduzetnike u poljoprivredi FBiH

Izvor: Capital Ponedjeljak, 11.07.2016. 12:04
Komentari
Podeli
(Foto: Rajko Karišić)
Generalni sekretar Spoljnotrgovinske komore (STK) BiH Zdravko Marinković i direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Omer Korjenić potpisali su Memorandum o saradnji, u skladu s kojim će se organizovati besplatna škola za preduzetnike u poljoprivrednoj proizvodnji.

Riječ je o školi za 80 nezaposlenih lica koja su u procesu registracije ili su registrovali poljoprivrednu djelatnost uz podsticajna sredstva Federalnog zavoda za zapošljavanje, opština, kantona, Federacije BiH i drugih subjekata.

Marinković je istakao da je riječ o provođenju edukativnih aktivnosti za različite kategorije lica, sa naglaskom na razvoj preduzetništva, saopšteno je iz Komore.

- U okviru izvršavanja svoje zakonske nadležnosti u domenu edukacije i potrebe za cjeloživotnim učenjem, prekvalifikacijom i povezivanjem sa članicama, ovaj vid saradnje dviju institucija omogućiće polaznicima sticanje potrebnih znanja, s ciljem stvaranja neophodnih preuslova za jačanje preduzetništva, povećanje proizvodnje, a time i većeg izvoza iz BiH - istakao je Marinković.


Korjenić je rekao da je cilj ove aktivnosti da se podstakne povećanje kompetencija nezaposlenih lica osposobljavanjem za stručno vođenje i upravljanje poslovne djelatnosti, kao i u procesima proizvodnje u svim granama poljoprivrede, s ciljem njihovog razvoja i samoodrživosti.

Partner u realizaciji ove škole za preduzetnike je projekat USAID/Farma dva, koji će, između ostalog, obezbijediti usluge mentoringa, savjetovanja i informisanja za polaznike škole.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.