NavMenu

Jasenko Nedinić novi predsjednik Komore agronoma RS

Izvor: Capital Subota, 09.07.2016. 10:11
Komentari
Podeli

(Foto: Budimir Jevtic/shutterstock.com)
Komora inženjera poljoprivrede u Republici Srpskoj u petak je u Bijeljini izabrala novo rukovodstvo čiji je zadatak unapređenje agrara boljom saradnjom struke i poljoprivrednika.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić pohvalio je saradnju resornog ministarstva i Komore agronoma i istakao da ona doprinosi razvoju struke i poljoprivredne proizvodnje u Srpskoj.

Prema njegovim riječima, svi agronomi bi trebalo da budu članovi Komore, s tim da zaposleni članovi mjesečno plaćaju 5 KM, dok nezaposleni agronomi ne plaćaju članstvo u Komori.

Novi predsjednik Komore agronoma Jasenko Nedinić iz Teslića najavio je da će se zalagati za jačanje ove strukovne organizacije i za njeno povezivanje, prvenstveno, sa strukovnom organizacijom agronoma Srbije.

- Poljoprivreda je strateška grana u koju se ulaže mnogo novca i svi treba da doprinesemo da rezultati u ovoj oblasti budu maksimalni - istakao je Nedinić.

On je rekao da Komora Srpske ima 250 aktivnih članova i cilj da okupi sve inženjere poljoprivrede i da ih na najbolji način zastupa, kao što to rade strukovne organizacije veterinara, doktora i advokata.

Agronom Gordana Đurić iz Banjaluke ukazala je na značajnu ulogu koju inženjeri poljoprivrede imaju u lancu proizvodnje hrane "od njive do trpeze" i istakla da Komora treba da vrati ugled i značaj ovom zvanju koje utiče na očuvanje zdravlja u društvu.

- Poljoprivreda napreduje, ali se susrećemo i sa opasnostima kao što su genetski modifikovani organizmi i aditivi u hrani i u tom smislu je stručno lice u proizvodnji hrane veoma važno - rekla je Đurić.

Komora agronoma Republike Srpske djeluje od 2009. godine

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.