NavMenu

"City of Art" - Okupljanje umjetnika od 8. do 19. jula u Počitelju

Izvor: Klix Srijeda, 06.07.2016. 11:52
Komentari
Podeli
(Foto: Santi Rodriguez/shutterstock.com)
Drugi međunarodni susreti mladih stvaralaca u kulturi "City of Art - Počitelj" ugostiće od 8. do 19. jula u ovom gradiću oko 50 studenata i mentora iz BiH i inozemstva.

Među mentorima će se naći maestro Safet Zec, Rinko Golubović, Vedran Fajković, Damir Imamović, Vlado Podany, Imrana Kapetanović, Haris Dedović i profesori sa Univerziteta u Bolonji koji su pokazali interes da njihov univerzitet postane stalni partner projekta "City of Art".

Cilj i ideja vodilja susreta je upoznavanje i zbližavanje mladih stvaralaca u kulturi, razmjena ideja i ostvarivanje saradnje na zajedničkim multimedijalnim projektima, međureligijska i međunacionalna tolerancija i poštovanje, vraćanje staroga sjaja Počitelju, ali i turistička promocija kulturno-historijskog naslijeđa Počitelja, regiona općine Čapljina i Bosne i Hercegovine, istakao je predsjednik Udruženja za afirmaciju kulture i umjetnosti "Grad umjetnosti" Hamdija Karalić.


Ovo udruženje susrete organizuje zajedno sa Općinom Čapljina, Safetom Zecom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta te Ministarstva okoliša i turizma FBiH.

Svečano otvaranje susreta "City of Art - Počitelj" biće u petak, 8. jula u 20 sati u avliji Likovne kolonije uz klapu Trebižat i poznatog pijanistu Vladu Podanyja. Susrete će otvoriti načelnik Općine Čapljina Smiljan Vidić.

Direktor ovogodišnji susreta je reditelj Nedim Karalić, a programski direktor reditelj Gorčin Zec.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.