NavMenu

Šansa privrednika iz Prnjavora za izlazak na grčko tržište

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 06.07.2016. 08:34
Komentari
Podeli
Prnjavor (Foto: opstinaprnjavor.net)Prnjavor
U Prnjavoru će do sredine septembra biti održan sastanak predstavnika grčkog privrednog sektora sa privrednim savjetom opštine na kojem će biti definisane mogućnosti međusobnog poslovnog povezivanja, najavio je juče načelnik Opštine Prnjavor Siniša Gatarić.

On je nakon sastanka sa šefom Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj Aleksandrom Furlisom rekao da se najveće prednosti opštine Prnjavor nalaze u poljoprivrednoj i prehrambenoj proizvodnji, metalskoj industriji, te proizvodnji obuće i namještaja.

- Prnjavor je otvorena sredina za ulaganja, gdje postoji veliki broj ozbiljnih privrednika i mislim da će se naći određeni partneri u Grčkoj kako bi se ta saradnja formalizovala - naveo je Gatarić.

Gatarić je podsjetio da je Prnjavor jedna od privredno razvijenijih opština u Republici Srpskoj jer joj je izvoz tri puta veći od uvoza.


Furlis smatra da će za grčko tržište najinteresantnija biti proizvodnja obuće i tekstila.

- Imali smo već priliku da se upoznamo sa predstavnicima preduzeća "Bonito" iz Prnjavora koji su boravili u Solunu. Do septembra ćemo se više upoznati sa potencijalima ove opštine i nadam se da pronaći način za kvalitetnu saradnju - rekao je Furlis.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.