Izvor: eKapija | Utorak, 05.07.2016.| 09:36
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vlada HNŽ se zadužuje 5 mil KM za projekte utopljavanja zgrada

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojila je odluku o kreditnom zaduženju kod Svjetske banke u visini od 5 mil KM, a ta sredstva bit će usmjerena u projekte energetske učinkovitosti, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg kazao je da je riječ o kreditu Svjetske banke namijenjenom uređenju i "utopljavanju" zgrada - promjeni otvora, postavljanju termo-fasada, saniranju krovova i podova te, prema potrebi, izmjeni sustava grijanja i rasvjete u šest škola i jednom domu zdravlja.

Dodao je i to kako se na taj način vrši ušteda odnosno racionalno koristi energija, te stvaraju bolji uvjeti boravka djece u školama i pacijenata u domovima zdravlja.

- Vlada Hercegovačko-neretvanske županije prihvatila je sudjelovanje u projektu energetske učinkovitosti, te donijela odluku o izboru objekata u 2016. godini, a to su Srednja građevinska i Četvrta osnovna škola u Mostaru, OŠ fra Didaka Buntića u Čitluku, srednja škole u Konjicu i Čapljini, OŠ "Crnići" i Dom zdravlja u Jablanici - dodao je Herceg.

Istakao je i da bi projekt trebalo da bude nastavljen i sljedeće godine, sa osam novih objekata.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.