NavMenu

U junu ostvareni rekordni prihodi od indirektnih poreza

Izvor: eKapija Nedjelja, 03.07.2016. 13:40
Komentari
Podeli
Prihodi od indirektnih poreza u prvih šest mjeseci ove godine iznosili su 3,1 mlrd KM i veći su za 93 mil KM ili 3,09% u odnosu na isti period 2015, saopšeno je danas iz Uprave za indirektno oprezivanje (UIO) BiH, prenosi "Faktor".

Samo u junu ove godine prikupljeno je 562 mil KM indirektnih poreza što je za 24 mil KM više u odnosu na jun 2015. i predstavlja najveći iznos prikupljenih indirektnih poreza u junu mjesecu od uspostave UIO.

Nakon izvršenih povrata PDV-a poreskim obveznicima, koji su u prvih šest mjeseci 2016. iznosili 523 mil KM, neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu korisnicima u toku ove godine, a to su država, entiteti i Distrikt Brčko, iznosili su dvije milijarde i 583 milion KM i veći su za 106 mil KM u odnosu na prihode koje su s Jedinstvenog računa korisnici dobili u istom periodu lani.

Za finansiranje državnih institucija u prvih šest mjeseci ove godine raspoređen je iznos od 371 mil KM, identično kao i u nekoliko prethodnih godina.

Ostatak sredstava završio je u entitetskim kasama i to: Federaciji BiH ukupno 1,395 mlrd KM, Republici Srpskoj 726 mil KM i Distriktu Brčko 77 mil KM, navodi se u saopćenju UIOBiH, prenosi Fena.

Po osnovu posebne putarine za izgradnju autoputeva (0,10 KM) u prvih šest mjeseci ove godine, Federacija BiH je dobila dodatnih 33,8 mil KM, Republika Srpska 22,4 mil KM i Distrikt Brčko 1,1 mil KM.

Razlika predstavlja rezervu na posebnom računu za putarinu u iznosu od 0,10 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.