NavMenu

Tuzlanska fabrika tekstila "Uvak" uskoro otvara pogone - Posao za 300 ljudi

Izvor: eKapija Nedjelja, 03.07.2016. 13:21
Komentari
Podeli
Tuzla (Foto: grad.tuzla.ba)Tuzla
Fabrika tekstila u vlasništvu "Uvaka" uskoro će u Tuzli otvoriti svoje pogone, kao i salon namještaja te proizvodnju kuhinja, čime ćemo dobiti novih 300 radnih mjesta, rekao je u subotu, 2. jula, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović prilikom posjete proizvodnih pogona firme "Uvak".

Vlasnik ove firme je Abdurrahman Uvak koji je ujedno i predsjednik Udruženja tursko-bosanskohercegovačkih privrednika, saopšteno je na sajtu Grada.

Imamović je istakao da je cilj povećati stopu zaposlenosti u Tuzli na 70%.

- Želja mi je da u Tuzli do 1. maja 2017. stvorimo novih 1.300 do 1.500 radnih mjesta - dodao je gradonačelnik Tuzle.

Abdurrahman Uvak je rekao da je osnovni cilj, na kojem će raditi s domaćim kompanijama, privrednicima iz Turske, lokalnom upravom i višim nivoima vlasti, da kroz bilateralne sastanke u narednih mjesec dana, razgovaraju o novim zajedničkim ulaganjima.

- Tu se prije svega radi o proizvodnji gljiva, ulja i masti, piletine i jaja, koja će biti orijentisana ka izvozu - izjavio je Uvak.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.