NavMenu

"Apple" onesposobljava kamere telefona na koncertima i u bioskopima?

Izvor: eKapija Subota, 02.07.2016. 18:05
Komentari
Podeli
(Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Obožavaoci širom svijeta često snimaju koncerte od početka do kraja, koji se odmah nađu na društvenim mrežama i pružaju uvid u šou-program određene muzičke zvijezde.

Ipak, kompanija "Apple" patentirala je metod za onesposobljavanje kamere telefona – bilo da se korisnici nalaze na muzičkim koncertima, u bioskopima ili na drugim lokacijama na kojima je fotografisanje i snimanje zabranjeno.

Riječ je o "infrared" emiteru koji se postavlja na lokaciji gdje je zabranjeno fotografisanje i snimanje. Emiter stvara signale koji blokiraju kamere, a kada telefon primi signal i dekodira podatke, njegova kamera se automatski blokira.

Uređaj ne može da prikaže fotografije ako primi signal koji onesposobljava kameru. Ako korisnik pokuša da uključi kameru, ekran će postati crn, a potom će se pojaviti notifikacija koja jasno govori da je kamera onesposobljena, navodi se u opisu patenta.

Međutim, za sada je samo riječ o patentu, tako da i dalje nije poznato da li će "Apple" ikada implementirati tu tehnologiju. Ako to učini, publika će morati da uživa u koncertima bez fotografisanja i snimanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.