NavMenu

"Kozara etno festival" od 1. do 4. jula

Izvor: Capital Četvrtak, 30.06.2016. 13:02
Komentari
Podeli
Manifestacija "Kozara etno" biće održana od 1. do 4. jula u potkozarskom selu Piskavica i na tvrđavi Kastel u Banjluci, gdje će se predstaviti učesnici iz nekoliko zemalja.

– Ovo je i prilika da se široj javnosti predstavi kozarska kultura s tradicijom i običajima – saopšteno je iz Turističke organizacije grada Banjaluke.

U skladu s temom, biće organizovani performansi i izložbe, takmičenje u izvornom pjevanju ojakača i sviranju tambura trožica s područja Kozare.

Stručni seminar o temi "Pjesme i igre Kozare, Lijevče polja i Banata", kao i takmičenje u tradicionalnoj sportskoj disciplini "bacanje kamena s ramena" dodatno će promovisati kulturno nasljeđe Kozare.


Na 12. "Kozara etno festivalu" predstaviće se učesnici iz Poljske, Srbije, Slovenije, Bugarske, Kolumbije i BiH.

"Kozara etno fusion" planiran na tvrđavi Kastel, a nastupiće "Sopot" (BiH), "Oratnica" (Bugarska) i "Teodulija" (Srbija).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.