Izvor: Indikator | Četvrtak, 30.06.2016.| 09:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Kristalna prizma" za UniCredit bank, "Euroherc osiguranje" i MKF "Partner"

Konsultantska kuća za istraživačko-razvojne usluge "Revicon" Sarajevo posredstvom svog regionalnog poslovnog magazina "Prizma" i ove godine je uspješno realizovala projekat rangiranja banaka, društava za osiguranje i mikrokreditnih organizacija – "Kristalna prizma".

Projekat je obilježio petnaestu godinu realizacije, a rezultati ovogodišnjeg rangiranja zvanično su objavljeni i prezentirani 28. juna 2016. godine u Sarajevu u okviru svečane ceremonije dodjele priznanja.

Nagrade su dodijeljene u šest kategorija: najuspješnijoj banci, društvu za osiguranje i mikrokreditnoj organizaciji, te najuspješnijim menadžerima iz ove tri oblasti.

Na osnovu rezultata poslovanja u 2015. godini, "Kristalna prizma" za najuspješniju banku u BiH dodijeljena je UniCredit Bank, za najuspješnije društvo za osiguranje u BiH proglašeno je "Euroherc osiguranje", a najuspješnija u sektoru mikrokreditiranja u BiH je Mikrokreditna fondacija "Partner".

U konkurenciji za najuspješnijeg menadžera banke u BiH izabran je Ivan Vlaho, direktor UniCredit Bank, najuspješniji menadžer društva za osiguranje u BiH je Dinko Musulin, direktor "Euroherc osiguranja", dok je za najuspješnijeg menadžera u mikrokrednitnom sektoru u BiH izabran Senad Sinanović, direktor Mikrokreditne fondacije "Partner".

Prilikom rangiranja finansijskih subjekata korišteni su podaci dobijeni od nadležnih agencija – Agencije za bankarstvo FBiH, Agencije za bankarstvo RS, Agencije za nadzor osiguranja FBiH i Agencije za osiguranje RS.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.