NavMenu

Kreće obnova šetnice i izgradnja biciklističke staze u općini Novi Grad

Izvor: eKapija Nedjelja, 26.06.2016. 16:02
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: connel/shutterstock.com)Ilustracija
Na području općine Novi Grad Sarajevo uskoro će početi realizacija tri značajna infrastrukturna projekta. Riječ je o sanaciji i redizajnu šetnice uz Bulevar Meše Selimovića, od zgrade Općine do Studentskog doma u Nedžarićima, izgradnji biciklističke staze od Nedžarića prema Dobrinji, te sanaciji Teheranskog trga i ulice Hasana Sućeske u Saraj-Polju.

Tim povodom Općinski načelnik Semir Efendić potpisao je ugovore o izvođenju radova sa direktorima firmi "Ama", "Orman" i "Grakop".

Kada je u pitanju šetnica od zgrade Općine do Nedžarića radit će se kompletna zamjena postojećih betonskih ploča, ulična rasvjeta koja do sada nije postojala, nove klupe sa odmorištima i jedan novi dizajn zelenog pojasa uz šetnicu. Prošle godine je uz šetnicu izgrađena biciklistička staza, a uređenjem ovo dijela, prostor od zgrade Općine pa do Centra "Safet Zajko" bit će potpuno uređen za sve one koji žele šetati.

Prva faza biciklističke staze gradit će se s desne strane saobraćajnice od Nedžarića do kružnog toka na Dobrinji u dužini od 1.400 metara, a ostatak staze gradit će se u narednom periodu. Staza koja će ići Bulevarom bit će povezana sa biciklističkom stazom koja se gradi s obje strane A transverzale, tako da će se biciklom moći doći do aerodroma i nazad.

- Sanacija Teheranskog trga uključujući i ulicu Hasana Sućeske podrazumijeva zamjenu polomljenih i dotrajalih ploča asfaltom, zatim blokiranje saobraćaja u pješačkoj zoni na dijelu Teheranskog trga, a u ulici Hasana Sućeske uradit će se asfaltiranje - kazao je načelnik Efendić.

Podsjetio je da je prije nekoliko mjeseci urađena i javna rasvjeta na Teheranskom trgu i ulici Hasana Sućeske, tako da će taj prostor dobiti potpuno novu i ljepšu dimenziju.

- Ovim projektom uređuje se i kretanje automobila koji sada idu pješačkom zonom, odnosno jednim dijelom Tehernskog trga. Njegovim završetkom sigurno ćemo imati puno ljepši Novi Grad - rekao je načelnik Efendić.

Ukupna vrijednost navedenih radova iznosi oko 470.000 KM.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.