NavMenu

Uskoro otvaranje predstavništva RS u Sankt Peterburgu

Izvor: RTRS Četvrtak, 16.06.2016. 15:40
Komentari
Podeli
Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je da će Srpska na Peterburškom ekonomskom forumu potpisati poseban sporazum sa Sankt Peterburgom, a uskoro će u tom gradu biti otvoreno i predstavništvo Republike Srpske.

- Velike nade polažemo u ekonomsku saradnju s Rusijom, a uskoro će u Sankt Peterburgu biti otvoreno i predstavništvo Srpske, slično onom u Moskvi - rekao je Gluhaković, dodavši da je to pravi početak saradnje u oblasti turizma.

On je naglasio da je otvaranje Privrednog doma RS u tom gradu sigurno početak ozbiljne saradnje.

- Biće to stalni izložbeno-prodajni prostor naše zemlje koji ćemo dobiti bez velikih troškova - rekao je Glukahović za "Sputnjik".

On dodaje da Republika Srpska očekuje ruska ulaganja, prije svega u banjski turizam, a uskoro se očekuje dolazak prvih većih grupa turista iz Rusije, kada avioni iz Sankt Peterburga polete direktno za Beograd.

- Na Forumu ćemo predstaviti mjesta na koja mogu da dođu turisti iz Rusije. Јedno od njih je Banjaluka, za koju verujemo da će biti jedna od najatraktivnijih destinacija. Uskoro će biti otvorena i "Banja Kulaši", koja ima veliki potencijal, banja kojom se ponosimo - kazao je ministar Gluhaković.


On je dodao da je privrednicima iz Rusije ponuđena i mogućnost ulaganja, prije svega u banju "Lješljani", ali i druge objekte. Posebna pažnja obraća se na turističke obilaske vjerskih objekata.

Predstavnici Sankt Peterburga, drugog po veličini privrednog i kulturnog centra Rusije i jednog od najvećih i najljepših gradova svijeta, nedavno su boravili u Banjaluci. Bila je to njihova četvrta posjeta Srpskoj u posljednjih nekoliko godina.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.