NavMenu

Održana druga Međunarodna logistička konferencija u Banjaluci

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.06.2016. 09:26
Komentari
Podeli
(Foto: s_oleg/shutterstock.com)
Druga Međunarodna logistička konferencija pod nazivom "Logističke usluge i rešenja" održana je 10. juna 2016. godine u Banjaluci. Konferenciju je organizovala visokoškolska ustanova Banja Luka College, uz podršku većeg broja logističkih stručnjaka i kompanija iz regiona.

U radu konferencije je učestvovalo 130 učesnika. Učestoval su eminentni profesori, predstavnici obrazovnih institucija i istaknuti logistički menadžeri iz različitih logističkih, špediterskih i transportnih kompanija, skladišnih sistema, distributivnih centara. Konferenciji su prisustovali studenti Banja Luka Collega, kao i đaci srednje tehničke škole iz Banja Luke. Na konferenciji su predstavljeni rezultati najnovijih istraživanja i dostignuća u razvoju logističkih usluga i rješenja, kao i primjeri dobre logističke prakse u vodećim logističkim kompanijama kao što su: "Milšped" Beograd, "Gebruder Weiss" Sarajevo, "Delta transportni sistem" Beograd, "Meridijan" Banjaluka, "Belisar" Brčko i dr.

Konferencija je imala za cilj da akademska istraživanja i studente poveže sa logističkom praksom i vodećim kompanijama, što je osnovni preduslov za uspješan teorijski i praktičan razvoj modernih logističkih rješenja. Uspostavljeni su direktni poslovni kontakti koji omogućavaju obavljanje stručne prakse, brže zapošljavanje i uključivanje studenata i đaka u rješavanje konkretnih logističkih poslova i problema. Kroz panel diskusiju detaljnije su razmatrani problemi, mogućnosti i rješenja razvoja logističkih usluga u regionu. Inicirani su i definisani osnovni razvojni pravci i konkretne mjere razvoja logistike i modernih logističkih rješenja u regionu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, Finansije

Jedinstveni TAG uređaj biće vezan za kreditnu karticu

Usklađivanje sistema elektronske naplate putarine na auto-putevima Srpske i Srbije korisnicima usluga znatno će olakšati plaćanje putarine.putarine Omogućiće i rasterećenje saobraćajne mreže i smanjenje gužvi. Upotreba jedinstvenog taga trebala bi da počne početkom turističke sezone, kažu u Autoputevima Srpske. - Funkcionisaće na način da funkcioniše i u Republici Srpskoj i u Srbiji, sa istim tagom će se moći prolaziti i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.