NavMenu

Grad Banjaluka planira smanjiti potrošnju energije za 9,5% do 2019.

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 16.06.2016. 15:52
Komentari
Podeli
Banjaluka (Foto: Andrej Andic/shutterstock.com)Banjaluka
Akcionim planom energetske efikasnosti za period 2016 - 2019. godine predviđeno je smanjenje potrošnje finalne energije od 9,5% godišnje i emisije ugljen-dioksida u iznosu od 18,6%, a indikator trenutne specifične potrošnje ukazuje na to da su objekti pod nadležnošću grada Banjaluke na niskom nivou energetske efikasnosti.

Kako je navedeno u ovom dokumentu, koji će se iduće sedmice naći na sjednici Skupštine grada, osnovni cilj Akcionog plana je stvaranje boljih uslova za život u gradu. Nedostatak monitoringa i konstantne kontrole potrošnje energije umnogome otežava racionalno korištenje energije i identifikaciju potrebnih aktivnosti za povećanje energetske efikasnosti.


Zbog toga su predviđene mjere na poboljšanju efikasnosti, a neke od njih su uvođenje energetskog menadžmenta, poboljšanje energetske efikasnosti u mreži vodosnabdijevanja i korištenju električne energije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal Zenica sutra obustavlja rad Koksare

Kompanija ArcelorMittal Zenica, kako je i najavljeno prošlog mjeseca, sutra će trajno obustaviti rad Koksare. Proces obustave rada pogona Koksara, kako si istakli u obavijesti, planiran je za četvrtak od 9.30 sati, kada će prestati loženja baterije, nakon čega će u 10 sati uslijediti i zaustavljanje rada ekstraktora i paljenje havarijalnih baklji za sagorijevanje koksnog plina. - Očekujemo da će havarijalne baklje biti upaljene do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.