NavMenu

Tri nova objekta umjesto zgrada Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta u Sarajevu

Izvor: Klix Srijeda, 15.06.2016. 08:47
Komentari
Podeli
(Foto: shutterstock.com/ilkercelik)
Na prostoru Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta u Sarajevu uskoro bi trebalo da se grade tri nova naučno-nastavna objekta, a kako "Klix" saznaje, riječ je o novim zgradama za tri fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Još uvijek nije poznata informacija koji bi to fakulteti mogli imati sjedište u naselju Koševo, gdje se i nalaze ova dva fakulteta.

Naime, Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na sjednici održanoj 31. maja 2016. godine utvrdilo Nacrt urbanističkog projekta "Tehnički fakulteti-Koševo" i dokumente uputilo na javni uvid i javnu raspravu.

Nacrtom urbanističkog projekta "Tehnički fakulteti-Koševo" obuhvaćen je prostor površine 6,5 hektara na Koševu gdje su locirani Arhitektonski i Građevinski fakultet i četiri naučna Instituta. Pomenuti prostor do sada nije bio pokriven planskom dokumentacijom, a na osnovu koncepta urbanističko-arhitektonskog rješenja koje su predložili Arhitektonski i Građevinski fakultet, na tom prostoru predviđa se uvođenje novih sadržaja u cilju kvalitetnijeg funkcioniranja zone i njenog definiranja u prepoznatljiv kampus tehničkih fakulteta.


Tako je planirana izgradnja tri objekta unutar kompleksa fakulteta, a čija bi namjena bila naučno-nastavnog karaktera. Nosilac izrade Urbanističkog projekta "Tehnički fakulteti-Koševo" je Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.