Izvor: eKapija | Utorak, 14.06.2016.| 08:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Dvije decenije uspješnog poslovanja na Zapadnom Balkanu - "TeleGroup" planira širenje na Bliski istok i Afriku

Za 20 godina poslovanja u Banjaluci, od kompanije koja se u početku bavila inženjeringom u telekomunikacijama, "TeleGroup" je izrastao u kompaniju koja je jedan od vodećih solution provajdera na tržištu Zapadnog Balkana, a planira razvoj biznisa i na tržištima Bliskog istoka i Afrike.

- Odškolovali smo plejadu mladih stručnjaka, cijenjenih inženjera, koji rade u najrazličitijim institucijama i kompanijama i u Republici Srpskoj, ali i širom Evrope. Ponosni smo na njih, kao i na sve naše zaposlene, koji su mahom mladi ljudi i upravo ta mladost diže energiju koju "TeleGroup" ima i širi u Republici Srpskoj. Zaista sam srećan što i dalje trajemo, poslije 20 godina, u Banjaluci, u Republici Srpskoj - rekao je Milomir Gligorijević, vlasnik i izvršni direktor grupacije "TeleGroup".

U paleti usluga koje "TeleGroup" nudi nalaze se najmodernija ICT i rješenja za zaštitu mreža, podataka i aplikacija, zatim IPTV (video) platforme, usluge razvoja softverskih aplikacija kao i cloud servisi.

- Revitalizacija radio-relejnih sistema, ali i fiksne mreže i javne telefonije u Republici Srpskoj nakon ratnih dešavanja već 1996. godine, bio je prvi u nizu uspješnih projekata kompanije "TeleGroup" na prostoru Republike Srpske. Od tada, već 20 godina radimo na podizanju i modernizaciji i proširenjima kapaciteta naših klijenata – kompanija i institucija na nivou cijele Bosne i Hercegovine - kaže Diana Gligorijević, direktor marketinga i prodaje u sistemu "TeleGroup".

Takođe, Diana Gligorijević navodi da su prošle godine otvorili i kancelariju u Sarajevu, jer žele pokazati da su posvećeni cjelokupnoj teritoriji i modernizaciji kako Republike Srpske, tako i cijele Bosne i Hercegovine.

- To nam je na nekin način bila i obaveza budući da smo prije dvije godine dobili nagradu kao preduzeće sa najvećim prometom u kategoriji malih preduzeća, što je bio signal da treba da budemo prisutni na teritoriji cijele BiH i još više i predanije raditi. Nagrade, priznanja i zadovoljstvo klijenata su motiv da naša kompanija nastavi sa uspješnim poslovnim rezultatima - ističe Gligorijević.

O "TeleGroup"

Implementacija najsavremenijih tehnoloških rješenja i pozitivan uticaj na razvoj biznisa klijenata, a samim tim povećanje ukupnog životnog standarda i razvoj privrede društvene zajednice u kojoj "TeleGroup" posluje, osnovna je misija ove kompanije.

Tokom 20 godina poslovanja uvedeno je nekoliko međunarodnih standarda koji sadrže zahtjeve za sistemima upravljanja kvalitetom i implementiran veliki broj projekata. Njihov najvažniji aktuelni projekat je rekonstrukcija i modernizacija željezničke infrastrukture i signalizacije na relaciji Banja Luka–Doboj, u kome je "TeleGroup" kao jedna od rijetkih kompanija sa tržišta Republike Srpske koja može da odgovori zahtjevima i potrebama ovog projekta, izabrana kao podizvođač Češkog AŽD-a.

Kompletan sadržaj Tematskog biltena "IT - Investicija koja se brzo vraća" možete pročitati OVDJE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.