Izvor: Dnevni avaz | Petak, 28.12.2007.| 11:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Gradonačelnica Semiha Borovac o projektima za 2008. godinu

"U 2007. godini posebna pažnja bila je posvećena izgradnji olimpijskog bazena na Otoci kao najvećoj investiciji Grada" kazala je jučer (27.12.2007.) gradonačelnica Semiha Borovac govoreći o rezultatima u ovoj, te najavivši projekte Grada za 2008. godinu.

"Osigurali smo sredstva za završetak bazena i definirali da je krajnji rok da ovaj olimpijski objekat konačno predamo građanima na upotrebu u februaru. Bit će to naš doprinos smanjenju broja neplivača u gradu, kojih prema nekim procjenama ima između 70 do 80 %" rekla je Borovac. Ona je istakla kako je istina da su Grad ograničavali nadležnosti i budžetska sredstva da se u nekim segmentima uradi više posla.

"Opravdano se nadamo da ćemo ciljeve iz platforme Grada u potpunosti realizirati tokom 2008. To će nam dobrim dijelom omogućiti povećan gradski budžet od 23.563.530 KM. Tako smo od GRAS-a preuzeli projekat obnove trebevićke žičare, a završili smo projektnu dokumentaciju za obnovu zgrade Vijećnice" rekla je gradonačelnica.

Grad će nastaviti obnovu fasada na preostalim objektima duž Obale Kulina bana, u Titovoj, Valtera Perića, Hiseta i Marindvoru za šta je predviđeno 900.000 KM.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.