NavMenu

Banjalučka "Toplana" uzima 30 mil KM kod EBRD-a?

Izvor: eKapija Srijeda, 08.06.2016. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Čelni ljudi Banjaluke i "Toplane" bi narednih dana trebalo da razgovaraju sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) o uslovima za uzimanje kredita od 30 mil KM, prenosi portal "Capital".

Ovaj novac "Toplana" namjerava da iskoristi za gradnju dvije nove kotlovnice na drvnu sječku i izmiri dio trenutnih obaveza, koje po osnovu tekućeg poslovanja iznose čak 74 mil KM. Očekuje se da rok otplate za višemilionski kredit bude 15 godina sa grejs periodom od četiri godine i kamatnom stopom od jedan odsto.

Direktor "Toplane" Mićo Milovanović je optimisitčan, ističući da je ovo mnogo povoljnija šansa, nego kredit Investiciono razvojne banke (IRB RS), o čemu se pričalo posljednjih mjeseci.

– Nadam se da će nam odobriti kredit, 20 mil KM uložili bismo za nabavku novih kotlova i modenizaciju stare opreme, a preostalih 10 mil KM za refinansiranje postojećih obaveza – kazao je Milovanović.


Dodaje da će ako ovaj ovaj novac ne bude dovoljan, "Toplana" uz pomoć Evropske banke tražiti još kredita od nekih komercijalnih banaka pod povoljnim kamatama i na duži vremenski period, te donatore.

Milovanović je dodao da "Toplana" trenutno otplaćuje oko 35 mil KM raznih kredita, navodi "Capital".



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.