NavMenu

"Banja Dvorovi" prelazi u akcionarsko društvo radi prodaje dijela kapitala?

Izvor: eKapija Utorak, 07.06.2016. 14:54
Komentari
Podeli
(Foto: Banjadvorovi.info)
Dugovanja "Banje Dvorovi" kod Bijeljine, koja je poznata po ljekovitoj termomineralnoj vodi, dostigla su oko milion maraka. Prema riječima direktora "Dvorova" Vlatka Jeftića sudbina banje je za sada neizvjesna i konačnu odluku donosi osnivač, odnosno grad Bijeljina, piše "Glas Srpske".

– Zajedno sa Gradskom upravom radimo na promjeni oblika organizovanja, u smislu prelaska u akcionarsko društvo. Na taj način bi prodajom jednog dijela kapitala došlo do uvođenja partnera u posao, zajedno sa gradom – rekao je Jeftić.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić smatra da što prije mora biri nađeno rješenje za nagomilane probleme u ovoj ustanovi.

Kazao je da se već godinu radi na iznalaženju mogućnosti za preregistraciju ustanove i pronalasku strateškog partnera.

– Imamo nerazumijevanje od viših nivoa vlasti, s obzirom na to da je riječ o javnoj ustanovi – rekao je Mićić i dodao da se to odnosi na davanja saglasnosti za sudske procedure pri promjeni oblika vlasništva.


"Banja Dvorovi" u ovom obliku posluje od 1993. godine i od tada do danas nije bilo značajnijih ulaganja u smještajne i medicinske kapacitete, kao ni u njen turistički i rekreativni dio. Za vrijeme katastrofalnih poplava, koje su pogodile Semberiju 2014. godine, stradala je i ova ustanova, ali je štetu uspjela da sanira u potpunosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.