NavMenu

Sve spremno za sajam "Energa" u Tuzli

Izvor: eKapija Nedjelja, 05.06.2016. 12:44
Komentari
Podeli
Šesto izdanje Specijaliziranog sajma energetike "Energa 2016", zvanično je najavljeno na pres koktelu održanom u subotu, 5. juna, na kojem organizatori predstavnike medija upoznaju sa pojedinostima vezanim za veliki privredni događaj u Tuzli.

Jedinstveni poslovni susreti u regiji, koji kroz sajamsko-konferencijske sadržaje tretira oblasti energije, industrije i rudarstva, ove godine će se u terminu od 7. do 9. juna/lipnja 2016. godine održati sajamskom prostoru SKPC "Mejdan" u Tuzli.

Program "Energa" kroz pojedinačne i kolektivne izložbe okupit će više od 120 izlagača iz 10 evropskih zemalja, a zemlja partner ove godine je Republika Češka, pod čijim okriljem se na sajmu "Energa" predstavlja 19 kompanija.

Organizatori su istakli i kvalitetan konferencijski program koji će u tri sajamska dana tretirati brojna pitanja i odgovore iz oblasti energetskog sektora, posebno velikih investicija koje su već ozvaničene i čija implemtacija se u BiH očekuje početkom naredne godine.

Na pres koktelu u subotu prisustvovali su gradonačlenik Tuzle Jasmin Imamović i ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi TK Srđan Mićanović, koji su ime institucija koje predstavljaju istakli punu podršku projektu od velikog značaja za grad i kanton.

Program "Energa" organizuje "Tuzlanski sajam", pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstva energije, industrije i rudarstva FBiH i Vlade TK. Partneri su Spoljnotrgovinska Komora BiH i Privredna komora FBiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.