NavMenu

Javno-privatnim partnerstvom vratiti sjaj Tjentištu - Dodik i Drašković dogovorili rehabilitaciju jednog dijela nacionalnog parka

Izvor: eKapija Nedjelja, 05.06.2016. 14:49
Komentari
Podeli
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Koncerna "Swisslion Takovo" Rodoljub Drašković dogovorili su 3. juna u Trebinju da se javno-privatnim partnerstvom rehabilituje Tjentište, koje se nalazi u sastavu nacionalnog parka "Sutjeska", kako bi parirao najeminentnijim nacionalnim parkovima u svijetu, prenosi "Capital".

Nakon razgovora sa Draškovićem, Dodik je rekao novinarima da je cilj oživljavanje Tjentišta, da mu se, uz nove sadržaje, vrati nekadašnji sjaj, ali i da bude samoodrživo u smislu radnih mujesta i sadržaja koji će tamo biti.

- Veoma je važno da Tjentište osmislimo, da mu damo novu snagu - ocijenio je Dodik i naglasio da je putna komunikacija od Beograda, preko Višegrada, Tjentišta, Trebinja i dalje prema moru jedan od najvažnijih pravaca iz Srbije i da je veoma važno na tom putu imati jedno uređeno mjesto kao što bi bilo Tjentište.

Predsjednik Srpske je rekao da podržava Draškovićeve ambicije na održavanju privrednog i industrijskog života u Hercegovini i njegovu želju da ulaže ne samo u Trebinje i Nevesinje, već i u Ljubinju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.