Izvor: eKapija | Nedjelja, 05.06.2016.| 14:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Javno-privatnim partnerstvom vratiti sjaj Tjentištu - Dodik i Drašković dogovorili rehabilitaciju jednog dijela nacionalnog parka

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Koncerna "Swisslion Takovo" Rodoljub Drašković dogovorili su 3. juna u Trebinju da se javno-privatnim partnerstvom rehabilituje Tjentište, koje se nalazi u sastavu nacionalnog parka "Sutjeska", kako bi parirao najeminentnijim nacionalnim parkovima u svijetu, prenosi "Capital".

Nakon razgovora sa Draškovićem, Dodik je rekao novinarima da je cilj oživljavanje Tjentišta, da mu se, uz nove sadržaje, vrati nekadašnji sjaj, ali i da bude samoodrživo u smislu radnih mujesta i sadržaja koji će tamo biti.

- Veoma je važno da Tjentište osmislimo, da mu damo novu snagu - ocijenio je Dodik i naglasio da je putna komunikacija od Beograda, preko Višegrada, Tjentišta, Trebinja i dalje prema moru jedan od najvažnijih pravaca iz Srbije i da je veoma važno na tom putu imati jedno uređeno mjesto kao što bi bilo Tjentište.

Predsjednik Srpske je rekao da podržava Draškovićeve ambicije na održavanju privrednog i industrijskog života u Hercegovini i njegovu želju da ulaže ne samo u Trebinje i Nevesinje, već i u Ljubinju.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.