NavMenu

Potpisan protokol o saradnji u procesu regionalnog ekonomskog razvoja i razvoja ruralnog eko turizma na području općine Trnovo

Izvor: eKapija Srijeda, 26.12.2007. 11:49
Komentari
Podeli

U prostorijama Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA, danas je (26.12.2007.) potpisan protokol o saradnji u procesu regionalnog ekonomskog razvoja i razvoja ruralnog eko turizma na području općine Trnovo. Protokol su potpisali načelnik Općine Trnovo Miralem Ramić, direktorica Fondacije lokalne demokratije Sarajevo Jasmina Mujezinović i direktor Sarajevske regionalne razvojne agencija SERDA Ševkija Okerić.

Kako je saopćeno iz SERDE, protokol definiše uspostavljanje saradnje i utvrđivanje međusobnih prava i obaveza na aktivnostima usmjerenim na regionalni ekonomski razvoj i razvoj ruralnog eko turizma u Šabićima, općina Trnovo. U okviru prve faze planiranih aktivnosti biće izrađen master plan razvoja ruralnog eko turizma u Šabićima, što predstavlja jedan od najvećih projekata ovakve vrste na prostoru jugoistočne Evrope, a koji se radi na principima i iskustvima evropskih turističkih destinacija.

Master planom biće obuhvaćena turistička ponuda-proizvod, izgradnja infrastrukture, zaštita okoliša, urbanističko-prostorni, ambijentalni i tehnički uslovi te tip objekta za područje Šabića koje obuhvata 13 sela. Pri izradi master plana koristiti će se sva raspoloživa dokumentacija i studije, sa geomorfološkog, klimatskog te aspekta zaštite okoliša, sa kojima raspolaže Općina Trnovo. Istovremeno, master plan je prirodni odgovor na projekte Bjelašnica 1 i Bjelašnica 2, kako bi se uspostavili turistički kompleksi i ponuda prema konceptu eko turizma, a cijeli proces će se realizirati u skladu sa Strategijom razvoja općine Trnovo. Poseban segment u cijelom projektu biće usmjeren na razvoj sela, podršku poljoprivrednicima, valorizaciju turističke ponude te promociju brenda Bjelašnice.

SERDA / eKapija

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj, Finansije

Na prodaju potraživanja Kompanije Dušanić iz Prnjavora

Stečajni upravnik Kompanije Dušanić iz Prnjavora oglasio je prodaju potraživanja i preuzimanje vođenja i finansiranja stečajnog dužnika. Kako se navodi u oglasu, ukupna vrijednost potraživanja po predmetima koji se vode u Osnovnom sudu u Banjaluci iznose 1.573.219 KM. Imovina stečajnog dužnika prodaje se "u paketu" kao jedna cjelina. Početna cijena iznosi 786.609 KM što čini polovinu ukupne vrijednosti potraživanja u oba predmeta i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.