Izvor: eKapija | Nedjelja, 05.06.2016.| 14:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vlada Srbije odlučuje o sudbini OC "Jahorina"

(Foto: Oc-jahorina.com)
Vlada Republike Srpske dala je u četvrtak, 2. juna, saglasnost na pismo namjere koje će u narednim danima Ministarstvo trgovine i turizma RS uputiti Vladi Srbije u pravcu zajedničkog ulaganja i saradnje na nastavku investicionog ciklusa u Olimpijskom centru (OC) "Jahorina".

Tako je Vlada RS u četvrtak podržala inicijativu JP "Skijališta Srbije" Beograd za ostvarivanje saradnje u cilju nastavka investicionog ciklusa na Jahorini.

Sve ovo navodi na zaključak da bi, nakon podjele OC "Jahorina" na dva preduzeća, što je i preporučila Vlada RS, "Skijališta Srbije" investirala i ušla u vlasništvo jednog dijela preduzeća i to najvjerovatnije onog koji bi se bavio samo turističkom infrastrukturom, i to sistemom kosog transporta, ski stazama, javnim površinama, parking prostorom i polivalentnom turističkom opremom.

Ako bi došlo do takvog scenarija, u posjedu RS ostala bi ta druga firma koja bi se bavila ugostiteljskom djelatnošću.

Naime, u pismu namjere, koje je u posjedu "Nezavisnih", Vlada RS obavještava Vladu Srbije da postoji interes Vlade RS da OC "Jahorina" Pale ostvari saradnju sa JP "Skijališta Srbije" radi poboljšanja poslovanja OC "Jahorina" i nastavka investicionog ciklusa na Jahorini, pišu "Nezavisne".


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.