NavMenu

Vlada Srbije odlučuje o sudbini OC "Jahorina"

Izvor: eKapija Nedjelja, 05.06.2016. 14:48
Komentari
Podeli
(Foto: oc-jahorina.com)
Vlada Republike Srpske dala je u četvrtak, 2. juna, saglasnost na pismo namjere koje će u narednim danima Ministarstvo trgovine i turizma RS uputiti Vladi Srbije u pravcu zajedničkog ulaganja i saradnje na nastavku investicionog ciklusa u Olimpijskom centru (OC) "Jahorina".

Tako je Vlada RS u četvrtak podržala inicijativu JP "Skijališta Srbije" Beograd za ostvarivanje saradnje u cilju nastavka investicionog ciklusa na Jahorini.

Sve ovo navodi na zaključak da bi, nakon podjele OC "Jahorina" na dva preduzeća, što je i preporučila Vlada RS, "Skijališta Srbije" investirala i ušla u vlasništvo jednog dijela preduzeća i to najvjerovatnije onog koji bi se bavio samo turističkom infrastrukturom, i to sistemom kosog transporta, ski stazama, javnim površinama, parking prostorom i polivalentnom turističkom opremom.


Ako bi došlo do takvog scenarija, u posjedu RS ostala bi ta druga firma koja bi se bavila ugostiteljskom djelatnošću.

Naime, u pismu namjere, koje je u posjedu "Nezavisnih", Vlada RS obavještava Vladu Srbije da postoji interes Vlade RS da OC "Jahorina" Pale ostvari saradnju sa JP "Skijališta Srbije" radi poboljšanja poslovanja OC "Jahorina" i nastavka investicionog ciklusa na Jahorini, pišu "Nezavisne".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.