NavMenu

"Agrokor" najavio nova ulaganja i širenje u regionu

Izvor: eKapija Petak, 03.06.2016. 11:50
Komentari
Podeli
Koncern "Agrokor" nakon "Abrakadabre", u koju je uložio 40 milijuna kuna, planira i ostale svoje onlajn biznise prebaciti na tehnološku platformu "SAP Hybris", moglo se doznati u četvrtak, 2. juna, u Zagrebu na "SAP Forumu 2016".

Tehnološka platforma iznimno je važan dio e-trgovine jer određuje mogućnosti, brzinu uvođenja inovacija i način na koji će onlajn trgovac moći realizirati svoju ponudu. Hrvoje Kujundžić, direktor razvoja tvrtke A007, kaže da je "Agrokor" u posljednjih 12 godina u svoj onlajn biznis uložio 10 mil EUR.

- "SAP Hybris" odabrali smo jer se njegov razvoj poklapa s razvojem "Abrakadabre" u budućnosti, a u "Agrokoru" imamo još onlajn biznisa koje želimo prebaciti na "Hybris" platformu - kaže Kujundžić.

Prvi idući na tu bi platformu mogao preći "KonzumKlik", neslužbeno se saznaje, a na popisu je navodno i onlajn biznis "Velproa". Paralelno, "Agrokor" se priprema za širenje "Abrakadabre" u Sloveniju, a zatim u Srbiju. Pri tome se nada iskoristiti popularnost svojeg "MultiPlus" programa lojalnosti na kojem u Hrvatskoj ima 1,34 milijuna korisnika, a u ostatku regije njih 680.000.


Hrvoje Ljubičić, direktor e-commerce poslovanja "mStarta", kaže da im je cilj u razvoju ponude nastaviti naglasak stavljati na sadržaj i inspiraciju kupaca na kupnju.

- Nećemo gurati direktne ponude- kaže Kujundžić.

Zadovoljan je što su od početka trgovcima i partnerima omogućili da s "Abrakadabrom" surađuju kroz četiri poslovna modela: drop-shipping, marketplace, cross-docking i klasični deposit. Prema onome što je dvojac iz "Agrokora" prezentirao, "Abrakadabra" će ponuditi i mogućnost B2B i B2B2C trgovine, ali i model po kojem će fizičke osobe moći međusobno prodavati svoju robu, tzv. C2C model.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Hrvatska kompanija kupila banjalučki Sim impex - Nova akvizicija jača poziciju na tržištu autodijelova

Hrvatska CIAK Grupa kupila je jednog od najvećih distributera auto dijelova u BiH, firmu SIM Impex Banjaluka, čime je postala lider na domaćem tržištu u ovoj oblasti prenosi BiznisInfo.ba. Ugovor, koji je potpisan 16. aprila, uključuje preuzimanje dviju kompanija, Stahlgruber trgovina Ljubljana i SIM Impex Banjaluka, koje su članice LKQ Europe. SIM Impex iz Banjaluke se pozicionirao među lidere u distribuciji rezervnih dijelova, opreme

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.