NavMenu

Za siguran razvoj tekstilne industrije u Hercegovini - Vlada RS i firma "Trend-Tex" potpisali ugovore o zakupu prostora "Novotexa" i "Biteksa"

Izvor: RTRS Srijeda, 01.06.2016. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: Photographee.eu/shutterstock.com)
Vlada Republike Srpske i privredno društvo "Trend-Tex" potpisali su danas, 1. juna, ugovor o zakupu prostora trebinjskog preduzeća "Novotex" i bilećkog "Biteksa", čime će se obezbjediti siguran razvoj tekstilne industrije u Hercegovini, saopšteno je na sajtu Vlade RS.

Ugovor o zakupu dijela nepokretne i pokretne imovine ranijeg privrednog društva industrije konfekcije "Novotex" između Republike Srpske i preduzeća "Trend-Tex" Bileća, potpisali su ministar Petar Đokić u ime Vlade Republike Srpske i direktor preduzeća "Trend-Tex" Bileća Senka Starčević, dok su ugovor o zakupu pogona u Bileći potpisale v.d. direktora preduzeća "Biteks" Persa Klimenta i direktor preduzeća "Trend-Tex" Senka Starčević.

- U ovom trenutku "Trend-Tex" u bivšem pogonu "Novotexa" zapošljava 153 radnika i spreman je da nastavi sa daljim ulaganjima koja će omogućiti brži razvoj i dugoročno novo zapošljavanje više desetina radnika - rekao je ministar Đokić, napominjući da se radi o partneru koji cijelu svoju proizvodnju plasira na tržište Njemačke, Švedske, Danske, Francuske i Poljske.

On je naglasio da je resorno ministarstvo u cilju prevazilaženja situacije u privrednom društvu "Biteks" iz Bileće i pronalaženja partnera koji je spreman da obezbjedi uposlenost kapaciteta, razgovaralo sa više potencijalnih partnera u proteklom periodu.

- U cilju očuvanja proizvodnje i radnih mjesta, krenuli smo u razgovore sa rukovodstvom preduzeća "Trend-Tex", koje je pokazalo najozbiljnije namjere i uputilo nam zvanično pismo namjere za zakup poslovnog prostora "Biteksa" u maju ove godine - rekao je Đokić.

Ministar je istakao da su namjere "Trend-Tex"-a pretočene u ugovor koji su danas potpisali direktori preduzeća "Biteks" i "Trend-Tex" u Bileći.


- Ugovor o zakupu poslovnog prostora "Biteksa" je zaključen na period od pet godina sa mogućnošću njegovog produženja, uz obavezu "Trend-Tex"-a da zaposli 135 radnika po zaključenju ugovora, a nakon toga i dodatnih najmanje 65 radnika do kraja treće godine zakupa - rekao je Đokić.

On je podsjetio da će dinamika zapošljavanja novih radnika zavisiti od poslovnih planova "Trend-Tex"-a, ali i obezbjeđenja dovoljnog broja kvalifikovanih radnika na tržištu rada u hercegovačkim opštinama.

- Namjere preduzeća "Trend-Tex" za podizanje efikasnosti postojeće proizvodnje i proširenje proizvodnih kapaciteta u Republici Srpskoj su velika šansa i potencijal za razvoj tekstilne industrije ne samo u Trebinju i Bileći, već i na prostoru Hercegovine i Republike Srpske u cjelini - zaključio je Đokić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.