Izvor: Nezavisne novine | Srijeda, 01.06.2016.| 09:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Narodno pozorište RS gostuje sa pet predstava u beogradskom "Madlenijanumu"

(Foto: aerogondo2/shutterstock.com)
Narodno pozorište RS (NP RS) iz Banjaluke gostovaće od 10. do 15. juna u pozorištu "Madlenijanum" u Beogradu, gdje će imati pet igranja.

Ansambl pozorišne kuće iz Banjaluke igraće tri predstave i to "Otac i sin (Dečja posla)" u režiji Nikole Pejakovića, koja je na repertoaru 10. i 11. juna, dok će komad "Časovi u kojima ništa nismo znali jedni o drugima" austrijskog književnika Petera Handkea, u režiji Mladena Materića, biti igran 12. odnosno 13. juna.

Iz NP RS su istakli da su zahvalni osnivaču "Madlenijanuma" Madleni Cepter što je prepoznala NP RS kao kulturnu ustanovu koja ima šta da ponudi građanima Beograda i Srbije.

- "Madlenijanum" kao kuća umjetnosti otvorila nam je vrata svoje scene na pet večeri. Ponosni smo na ovu vrstu saradnje, a posebno što je ovo prvo petodnevno igranje u Beogradu, na sceni od preko 500 mjesta - naveli su iz banjalučkog pozorišta.

Posljednjeg dana gostovanja u Beogradu biće igran komad "Sinovi umiru prvi" u režiji Marka Misirače. Cilj im je, kako navode, predstaviti raznoliku produkciju NP RS, za koju vjeruju da će imati odjeka kod publike u Beogradu.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.