NavMenu

Do kraja jula spajanje Moje banke i IK banke

Izvor: Dnevni avaz Nedjelja, 29.05.2016. 09:22
Komentari
Podeli

(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Proces spajanja Moje banke Sarajevo i IK banke Zenica prema očekivanjima privremenog direktora Moje Banke Samira Mustafića trebao bi biti završen do kraja jula 2016. godine, saznaje "Avaz".

- Do sada je urađeno jako puno zahtjevnih aktivnosti na ovom putu i možemo potvrditi značajan napredak procesa spajanja. Trenutno imamo zakazane Skupštine i jedne i druge banke za 20. juna ove godine na kojima je predviđeno usvajanje "Elaborata o spajanu" i "Plana reorganizacije" kao preduvjeta za dalje korake – pojasnio je Mustafić.

Dodao je da se prije održavanja Skupštine očekuje da stigne i saglasnost na Elaborat, Plan reorganizacije i Upravu ishodišne banke od Agencije za bankarsto FBiH (FBA), što je svakako i preduvijet održavanja Skupština.

- Uvažavajući kvanitet i kvalitet rada koji je usmjeren u izradu samih akata i dokumentacije koje je dostavljena FBA vjerujemo da će kompletan proces uskoro biti pozitivno okončan. U konačnici ostaje posljednji korak a to je odobrenja od strane Komisije za vrijednosne papire nakon čega je zadovoljen i zadnji pravno formalni uvjet za pripajanje Moje Banke IK Banci – naglasio je Mustafić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.