NavMenu

Tešanjski "Madi" gradi 18 novih farmi kokošijih jata - Investicija vrijedna 10 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 27.05.2016. 11:42
Komentari
Podeli
(Foto: facebook.com)
Mesna industrija "Madi" iz Tešnja je krajem marta ove godine počela izgradnju velikog kompleksa od ukupno 18 novih farmi roditeljskih kokošijih jata u Sejmenpolju iznad Tešnja, piše "Faktor".

U ovoj kompaniji očekuju da će već idućeg mjeseca tri farme početi raditi punim kapacitetom.

– Bit će to odgojne, ali i eksploatacione farme vrijednosti oko 10 mil KM. Trenutno instaliramo opremu unutra – kazao je za "Faktor" Maid Jabandžić, generalni direktor kompanije "Madi".

Ovaj poduzetnik ističe da je na izgradnji novih objekata angažovano nekoliko domaćih firmi, prvenstveno iz Tešnja i okoline. To je u osnovi poslovne politike kompanije "Madi", da na poslovima koje ima, angažuje radnu snagu iz BiH i da na taj način bude ne samo reprezentativni, nego i stimulirajući faktor razvoja.

- Mi vjerujemo u domaću pamet i uvjerili smo se u domaću snagu. Također, svoju proizvodnju zasnivamo na 100% domaćem proizvodu i ne prihvatamo nikakav prosjek – dodaje Jabandžić.

Uz 18 novih, ukupan broj farmi koje snabdijevaju ovu mesnu industriju bit će blizu 200.


- Najbitnije je da smo uspjeli od početka rada uspostaviti sistem sljedivosti. Zna se tačno gdje je proizvedeno jaje iz kojeg se izleglo pile, zatim se zna gdje je ono uzgojeno, kada i u kojim uslovima, pod čijom kontrolom i kad je prošlo kroz proces proizvodnje. Na tome zasnivamo temeljni kvalitet – navodi generalni direktor, pojašnjavajući da to podrazumijeva da na svakom proizvodu, od ukupno 80, koliko ih ova kompanija ima, stoji LOT oznaka, piše "Faktor".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.