NavMenu

Suveniri i organska hrana za turiste - Na Tjentištu otvoren "bio špajz"

Izvor: Capital Četvrtak, 26.05.2016. 08:30
Komentari
Podeli
(Foto: pilipphoto/shutterstock.com)
U Nacionalnom parku "Sutjeska" u srijedu (25. maja) je otvoren "bio špajz" u kojem turisti, uz suvenire, mogu da pazare domaće prehrambene tradicionalne proizvode, poput sira, meda, raznih džemova i hercegovačka vina. "Bio špajz" se nalazi ispred hotela "Mladost" uz magistralni put Foča-Gacko.

Vršilac dužnosti direktora Nacionalnog parka "Sutjeska" Dejan Pavlović rekao je da je riječ o sertfikovanim proizvodima koje kontrolišu nadležne ustanove.

- Uslov je da su proizvodi domaći, od lokalnog stanovništva, i naša vrata su otvorena svima koji imaju takve proizvode. Trenutno u ponudi imamo sireva iz Trebinja, Gacka i sa Zlatnog Bora kod Foče, zatim med iz Hercegovine, vina iz Hercegovine, džemove iz Foče - rekao je Pavlović.

U priustvu brojnih zvanica, Pavlović i načelnik Opštine Foča Radisav Mašić svečano su juče otvorili ovaj objekat.

Predrag Džokić, jedan od dvojice vlasnika firme "Zlatni bor", koja prema starom švajcarskom receptu proizvodi tvrdi "zlatni sir", istakao je da je Nacionalni park "Sutjeska" nosilac turizma u opštini Foča i da su rado podržali ovu ideju.


- Ovdje je veliki protok turista, pogotovo stranaca i želimo da promovišemo svoj proizvod na ovom prelijepom mjestu. Zasad je u prodaji samo "zlatni sir", a uskoro očekujemo da za prodaju bude spreman i naš drugi sir "zlatni tom", koji brže sazrijeva - rekao je Džokić.

On je naveo da su prvi kupci u "bio špajzu" još prije njegovog zvaničnog otvaranja bili turisti iz Slovenije, ocijenivši da će "zlatni sir", ali i drugi proizvodi imati dobru prođu.

Džokić je pozvao i druge proizvođače organske hrane da na ovaj način podrže Nacionalni park i da se ujedno se oslone na njegove kapacitete.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.